Egypte bezienswaardigheden

Egypte heeft teveel hoogtepunten om allemaal te noemen. Hieronder de belangrijkste die je tijdens een rondreis zeker aan moet doen.

De piramides van Gizeh en de sfinx
Aan de rand van Cairo, waar de woestijn begint, doemen ze op. Drie reusachtige pyramides met als uitkijk de indrukwekkende sfinx. Een must om te bezoeken tijdens een nijcruise, rondreis en eventueel zonvakantie Egypte.

Abu Simbel
In het zuiden van Egypte liggen de rotstempels van Abu Simbel. De twee tempels werden gebouwd rond 1225 v. Chr door Ramses II. Een bezoek aan Aboe Simbel is indrukwekkend door reliƫfs en versieringen waarvan de staat nog erg goed te noemen is.

Aswan
Aswan ligt ongeveer 140 km ten zuiden van Luxor. Diverse prachtige tempels zijn hier aanwezig. Ook de aanwezige dam is indrukwekkend te noemen.

Luxor
Luxor is dankzij de vele archeologische sites in de omgeving samen met De pyramides van Gizeh de belangrijke toeristische bestemming in Egypte. De valley of the Kings geeft een prachtig beeld hoe de farao’s geleefd hebben

De Nijl
De Nijl was bij de farao’s de belangrijkste levensader van Egypte. En nogsteeds is De Nijl een onuitputtelijke bron van vruchtbaarheid. Indrukwekkend is het om de Nijl af te reizen per nijlcruise. Langs de oevers doemen tempels en prachtige natuur op.

Memphis
De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het enorme kalkstenen beeld van Ramses II en een albasten sfinx. De ruim 4 meter hoge en 8 meter lange sfinx is een van de topstukken van Memphis. Het is de grootste losstaande sfinx van Egypte, op de sfinx van Gizeh na.

Dit is een kleine greep van de bezienswaardigheden in Egypte. De belangrijkste zijn hierbij genoemd.