Vakantie El Gouna Egypte

Nog geen 20 jaar geleden was deze landtong ongeveer 15km boven Hurghada niks anders dan een zandbak. Tegenwoordig is El Gouna een mondaine badplaats met schitterende resorts en luxe hotels. El Gouna wordt het Venetie van de Rode Zee genoemd. Een elegante badplaats aan een tropische, kristalheldere zee en talloze azuurblauwe lagunes dat door een netwerk van kanaaltjes en en tal van eilandjes aan elkaar verbonden is. Elk eilandje heeft een eigen sfeer en architectuur dat door bruggen met elkaar verbonden is. Een vakantie El Gouna wordt dan ook steeds populairder als alternatief voor het massale Hurghada.

Stressvrije luxevakanties of hele winters in de lagunestad El Gouna
Nagenoeg elke sport kan beoefend worden in dit toeristisch paradijs.
Wakeboarding. waterskiƫn, windsurfing kite-surfing, zeilen, ultra-lighting paragliding, diepzeevissen, paardrijden, golf, tennis, squash, go-karts en, niet in het minst duiken en snorkelen.

Bovendien is er een openlucht bioscoop, een jachthaven, een nautisch museum met een aquarium een kunstenaarsdorp en een handwerkmarkt. Er is zelfs een school, een kerk, een moskee. een modern ziekenhuis en een radiozender. Dit alles en meer ligt verspreid over de eilanden van een prachtige lagune, verbonden door bruggen en kanalen. El Gouna is dan ook een sprookje van 1001 nachten.

De uitstekende reputatie van El Gouna als een ideale familiebestemming is gebouwd op 10 km zandstrand en 14 hotels van wereldklasse, elk met een volledig anders design, maar toch passend in de harmonieuze esthetiek van het dorp als een geheel, die allen voldoen aan de hoogste vereisten in comfort. Een innovatieve service is het.Dine Around” programma, waarbij hotelgasten in de stad kunnen dineren in 20 uitstekende restaurants, waar culinaire schatten geproefd kunnen worden naar hartelust, als onderdeel van hun hotelpakket. Wie een reisje ondemneemt naar de kloosters van St. Anthony en St. Paul, beide vroege centra van het koptische geloof, maken een reis door de tijd naar de wortels van het christendom en de kloostertraditie.