Vakantie Taba Egypte

Het zonnige Taba is gelegen in een soort vier landenpunt. Naast het Egyptisch Taba ligt direct de populaire Israelische badplaats Eilat. de Jordanische strandbestemming Aqaba en aan de overkant ligt de kust van Saoedi Arabie. Net als in Dahab ontstond rond Taba het toerisme hier met de hippiegeneratie eind jaren zestig, begin jaren zeventig. De stranden zijn hier nog steeds even mooi en de bergen op de achtergrond nog even spectaculair als voorheen. Maar aan de traditionele kampeerterreinen en andere eenvoudige slaapaccommodaties werden enkele stijlvolle hotelopties toegevoegd. Meer naar het noorden langs de kust, ontstonden een aantal strandkampen, waar de ruige individuele reiziger de norm is, naast hotelresorts.

De duiklocaties zijn spectaculair en er is vaak een uitgebreide keuze aan watersporten zoals windsurfen, wake-boarding, jet- en waterskiën. De meeste hotels bieden hulp aan bij het organiseren van gidsen met jeeps of kamelen voor excursies naar het binnenland. Een aantal eersteklas hotels verwelkomt de luxueuze reiziger. Het hoogtepunt van deze regio is Taba Heights, een 4,5km² hoteldorp met de grootste luxe, en de ideale bestemming voor gezinsvakanties, met zijn eigen golfterrein en internationale jachthaven.

Wie een vakantie Taba boekt heeft diverse mogelijkheden. Naast heerlijk in één van de vele resorts op het strand of aan het zwembad liggen kun je dagtrips maken naar de piramides van Gizeh, het Israelische Jeruzalem en het Jordanische Petra. Zowel de pyramides van Gizeh als Petra behoren tot de zeven wereldwonderen. Die zijn vanaf Taba binnen handbereik. Zo sla je twee vliegen in één klap. Wat je ook wilt in Taba, het is er mogelijk.

Een populaire bestemming voor boottochtjes is het Farao-eiland waar de overblijfselen van het kasteelfort doet terugdenken aan de beroemde tijden van de Arabische heerser Salah el-Din.