Vakantie Sharm el Sheikh Egypte

Het goede leven op het strand, in de plaats Sharm El Sheikh en onder water maakt Sharm El Sheikh naast Hurghada de drukst populairste vakantiebestemming van Ehypte. Deze aan de Sinai gelegen badplaats biedt alle plezier dat een vakantieganger verdient. Zon het hele jaar door fijne en ondiepe stranden en uitstekende duik- en snorkelgebieden maken van Sharm een ideale bestemming.

Van een bescheiden Bedoeïenen nederzetting op het zuidelijke puntje van de Sinaïwoestijn is Sharm el Sheik uitgegroeid tot dé badplaats aan de Rode Zee. Tientallen hotels en resorts hebben zich er aan de fraaie stranden om een handvol prachtige, beschutte baaien gegroepeerd. En met de grimmige schoonheid van de Sinaïwoestijn in de rug, het glasheldere zeewater aan de voeten en de gastvrije luxe rondom is het zeker een van de mooiste plekjes aan de Rode Zee.

Autovrije voetpaden en een sterk gevarieerde hotelscène scheppen een verwelkomende omgeving en de allesomvattende restaurant en entertainmentscène, een bruisende symbiose van exclusieve restaurants, bars en cafés, disco’s en nachtclubs, garanderen culinair plezier en amusement tot de vroege uurtjes.

De brede promenades van Sharm stralen een Mediterrane flair uit: ’s avonds, dankzij de hippe shoppingcentra, schitterende muziek en animatieprogramma’s wordt de stad een mini Las Vegas. Het centrum voor fashionistas is Naama Bay, waar ook veel van de eersteklas hotels en vakantieresorts gelegen zijn. De aangrenzende baaien van Garden, Tiger, Shark en Nabq Bay bieden eveneens heel wat toeristische attracties. Aan de voet van een steile rots die boven de stad uittorent ligt de historische havenwijk Sharm El- Maya. Daarnaast ligt Ras Umm Sid, waar een van de mooiste riffen in de streek zich bevindt. Net buiten de stadsgrenzen kunnen duikers en snorkelaars de schitterende pracht en praal van de fauna en flora in Ras Nasrani en in het Ras Mohammed nationaal park ontdekken. U kunt ook proeven van de onderwater rijkdom van Sharm terwijl u zelf droog blijft dankzij een boot met glazen bodem, waarbij elke hotelreceptie u met plezier helpt.