Vakantie Hurghada Egypte

Een vakantie Hurghada is nog altijd het populairst in Egypte. Zowel goedkope resorts als luxe hotels met het all inclusive concept zijn hier te vinden. Deze voormalige vissershaven ligt ongeveer 80 km ten zuidoosten van Sharm el-Sheikh en wordt beschouwd als de wieg van het vakantietoerisme aan de westkust. Geen enkele andere bestemming in de regio trekt meer zonliefhebbers. Het is bovendien eenvoudig bereikbaar via talrijke rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel, Dusseldorf en overige luchthavens.

Naast zonaanbidders komen liefhebbers van een duikvakantie hier aan hun trekken. Duikers krijgen een schitterend koraal voorgeschoteld. Achter de kleurrijke vissen en de gouden stranden wacht de woestijn. Voor avontuurlijke jeepsafari’s en kamelentochten door het grillige, soms desolate landschap. Hurghada ligt temidden van Luxor en Cairo. Zo kun je in Hurghada alle kanten op om de cultuurschatten van de farao’s te ontdekken.

Bijna iedereen kiest in Hurghada voor een vakantie aan het water. Om in ademloze bewondering de kleurenpracht van de koraalriffen met al haar bewoners en te ontspannen op de heerlijke stranden.

vakantie Hurghada
Wie zijn zinnen op een duikvakantie heeft gezet, kom in Hurghada niets tekort. U heeft een keuze uit meer dan honderd duikscholen. Ook voor overige watersport liefhebbers is er genoeg te beleven. Ga lekker snorkelen, huur een surfboard, ga jetskiƫn, vis op open water en maak een adembenemende tocht met een glasbodemboot.

Nijlcruise aanbiedingen

Hurghada bestaat uit talrijke gedeeltes. Ten zuiden van het historische centrum Dahar, van de zee gescheiden door een bergrots,
met pittoreske lemen huizen en bazaars, ligt het haven- en hoteldistrict Sigala. Nieuw- en Zuid-Hurghada volgen met 30 km kustlijn
bezaaid met accommodaties uit alle hotel categorieen en prijsklassen.

Hurghada biedt ook een ruime keuze aan gastronomie en sport, met bijvoorbeeld twee uitstekende golfterreinen. Een must voor elke generatie is het plaatselijke museum en zeeaquarium, een tocht met een boot met glazen bodem of panorama onderzeeer en werkelijk alle watersporten als wake-boarding of kite surfing.

Niet ver daarvandaan liggen verschillende eilanden, zoals Giftun en Magawish, die u verleiden met snorkelen en visbarbecues. Het goede leven heeft de bovenhand in de vier-en vijfsterrencomplexen van de aangrenzende wijken Sahl Hasheesh, Makadi en Soma Bay. Landinwaarts ervaren reizigers de eindeloze stilte van de woestijn dankzij een of meerdaagse trips door het bergachtige binnenland, met bijvoorbeeld een bezoek aan de twee Romeinse steengroeven in Mons Claudianus en Porphyrites.

Excursies en dagtrips
Vanuit Hurghada zijn diverse trips naar het achterland en omliggende historische plaatsen te ondernemen. Een tocht dwars door de woestijn naar Cairo en de piramides van Gizeh + Sfinx. Een bezoek aan Luxor, Thebes behoren tot de mogelijkheden.