Vakantie Marsa Alam Egypte

Marsa Alam is de nieuwe plek voor zonliefhebbers en liefhebbers van duiken. Marsa Alam is gelegen aan de Egyptische kust van de Rode Zee. 132 km ten zuiden van El Quseir, waar ooit de koopvaardijvloten van de Farao’s met hun schepen koers zetten naar de Hoorn van Afrika. Aan het einde van de twintigste eeuw verschenen hier de eerste duikkampen, gevolgd door eco-logementen die ontluiken uit het woestijnzand. Sindsdien zijn er meer gevestigde toeristische accommodaties met enkele vier- en vijfsterren hotels, luxueuze duikcentra met professionele
expertise en een internationale luchthaven voor chartervluchten die deze afgelegen regio verbind met de rest van de wereld. Duiken is hier werkelijk fantastisch: de riffen van Abu Dabab, Elphinestone, Delphinhaus, Samadai, Sataya en Wadi el Gemal staan garant voor heel wat magische momenten.

Interessante excursies aan wal zijn de oude smaragdmijnen en het Nationaal Park in Gebal Alba, het enige deel van Egypte dat een deel opvangt van de zuidelijke moesson.